Det er en kunst å kjøpe seg ny bruktbil og det er mye du skal passe på før du velger hvilken du vil ha. Det som også kan lønne seg når man skal kjøpe bruktbil er å prute på prisen. Dette er noe vi nordmenn egentlig ikke er så vant til. De fleste av oss pruter kanskje når vi er på et marked i Spania under ferien, men få av oss tenker over at vi også kan gjøre det hjemme som når vi skal kjøpe oss en bruktbil.

Prisforhandlinger er rett og slett en strategi du bør legge opp før du skal ut å handle. Sier du de rette tingene blir plutselig bilen du har sett deg ut litt rimeligere. Sørg for å ha et godt utgangspunkt og ikke gi bilselgeren en fordel i balansen mellom dere. Det betyr at du ikke skal virke overinteressert i akkurat den bilen, da gir du fra deg litt av forhandlingsmakten din til selgeren,

Vær passe interessert

Det du skal gjøre er å være akkurat passelig interessert, altså ikke for mye og ikke for lite. Hva du enn gjør, så ikke vis selgeren at du er overbegeistret. Forteller du den du har med deg eller selgeren at dette er drømmebilen din, har du gitt selgeren all makt. Dette vil gi deg store utfordringer med å forhandle om prisen.

Vær også tydelig på at du henter inn tilbud hos andre, men ikke si hvem. Dette er et smart triks, for det sørger for at selgeren skjønner at han må gi deg en god pris for å få deg til å kjøpe bilen. Med dette kortet i ermet, trenger du nesten ikke en gang å prute klart og tydelig. Dette er for så vidt også et triks som er lurt å bruke om du skal kjøpe en ny bil.

Timing er vesentlig

Noe av det dummeste du kan gjøre er å si til selgeren av bilen du har lyst på at du trenger bilen så raskt som mulig. Timing er en vesentlig faktor enten du skal kjøpe ny eller brukt bil. Forhandlere har ofte kampanjetilbud der de inkluderer ulike former for utstyr til verdier på opptil 30 000 kroner. Det lønner seg å få med seg en slik tilbudspakke. Undersøkelser viser at det er lettere å få rabatt av selgeren når modellen du ønsker deg ikke lenger har nyhetens interesse. Det vil si at du kan regne med kampanjer på bilmodeller som er et par år eller eldre. Er dere to som skal kjøpe bil sammen, så pass på å ikke være ubesluttsomme. Da kan nemlig selgeren sette dere opp mot hverandre for å sikre seg et salg.

Be om å få en pris før du begynner å snakke om finansiering. Dersom du kjøper bruktbil hos en forhandler og han gir deg et tilbud om finansiering, bør du sørge for å heller få en kontantrabatt på bilens pris. Bilforhandlere har sjelden de aller beste tilbudene når det kommer til lån, så tar du imot et slikt tilbud bør du sjekke de totale kostnadene før du sier ja.

Ikke vis alle kortene dine med en gang. Sier du hva du har å rutte med, vil ikke selgeren gi deg et bedre tilbud enn akkurat det du har å rutte med. La alltid selgeren komme med sitt tilbud før du begynner å snakke pris.