Uansett hvor dyktig du er til å ta vare på bilen din må den før eller siden på verksted, om ikke annet så for å gjennomgå den årlige servicen. Har du tenkt over at før bilen din skal på verksted så er det en del ting du selv kan gjøre for å forberede deg og bilen din best mulig, og dermed også gjøre jobben lettere for verkstedet? De aller fleste som jobber på et verksted ønsker å gjøre en så god jobb som mulig. Det er jo tross alt kundene de lever av, og med mange verksteder er det også konkurranse om disse. Derfor ønsker jo verkstedet mest av alt at du skal bli så fornøyd med jobben du gjør at du kommer tilbake til dem, og til og med kanskje anbefaler dem videre til andre du kjenner som har behov for å sende bilen på verksted.

Her kommer noen tips til hvordan du kan forberede deg slik at besøket på verkstedet blir gjennomført på best mulig måte.

Våre tips

Det første du bør gjøre er å bestille servicen bilen din skal ha i god tid. Sørg for å sjekke serviceheftet som følger med bilen, slik at du kan bestille service i henhold til de intervallene som står oppgitt her.

Du bør heller ikke ta det første og beste verkstedet som dukker opp. Sjekk prisene og sammenlign flere før du tar din endelige beslutning. Dersom prisene varierer altfor mye kan du spørre om de kan spesifisere hva som inngår i prisen. På denne måten er du sikret at de tar med alle de nødvendige punktene. Det er dumt å betale lite for en service, for så å finne ut at bilen din egentlig ikke har vært gjennom det den skal.

Videre er det viktig at verkstedet kan få tak i deg. Dette kan være for å bekrefte timen, fortelle at bilen er klar eller fordi de trenger å diskutere uventede ting som har dukket opp under kontrollen. Når bestiller time bør du også be om å få leveringstid, ordrebekreftelse samt en innleveringskvittering, slik at det ikke oppstår noen misforståelser eller andre problemer.

Når du henter bilen ut kan du gi serviceheftet, som ligger i hanskerommet, til servicelederen eller mekanikeren. Da vil de stemple det, slik at du der har en grei oversikt samt dokumentasjon på at du har fulgt gjeldende rutiner for service. Videre er det lurt å be om en forklaring på fakturaen, dersom du ikke får dette automatisk. På fakturaen står det nemlig oppført hvilket arbeid som er utført. Fakturaen bør du ta vare på.

Til slutt bør du kjøpe en flaske med motorolje, helst av samme kvalitet som verkstedet har brukt. Da kan du etterfylle med jevne mellomrom. Skulle det være slik at du har en eldre bil som trenger en stor reparasjon, så kan du snakke med verkstedet og høre om de har forslag til alternative løsninger for deg.

Husk at verkstedet og mekanikeren er der for å yte deg så god service som mulig, og dette er det lettere for dem å gjøre om du også er forberedt på timen bilen skal ha. Sammen oppnår man det beste resultat, og et godt samarbeid med verkstedet fungerer nesten som en garanti på at du også vil bli fornøyd.